Emmental je sýr z kravského mléka, který pochází ze Švýcarska, konkrétně z údolí řeky Emme na úpatí švýcarských Alp. Dnes je známý téměř po celém světě. Je charakteristický svými velkými dírami, které vznikají při zrání sýra za pomoci mléčné bakterie. Při procesu dochází k přeměně kyseliny mléčné na oxid uhličitý. Emmental má svou charakteristickou jemně nasládlou chuť i vůni. Balení, které nabízí 15kg euroblok, je perfektním řešením pro lahůdkáře, restaurace, pekaře a spoustu dalších. Je ideální v teplé i studené kuchyni, jako delikatesa na sýrové prkénko nebo třeba jeden ze sýrů na sýrové fondue. Tento konkrétní Emmental vyrábí pod značkou Frico holandská společnost Friesland Campina, která je po celém světě všeobecně považovaná za tu nejlepší volbu pro holandské sýry vůbec. |